KITA BERADA DI PENGHUJUNG FASA 4

Kupasan 5 Fasa Dunia menurut Hadis Riwayat Ahmad dan Baihaqi dari Nu'aman bin Barsyir dari Hudzhalifah

  1. Fasa 1 adalah ketika nabi hidup. Zaman ini sudah berlalu.


  2. Fasa 2, Zaman Pemerintahan yang mengikut cara kenabian, pada zaman ini, kita dapat lihat umat Islam diperintah 4 Khulafa’ Rashidin. Zaman ini pun sudah berlalu.


  3. Fasa ke 3, zaman pemerintahan kerajaan yang menggigit dalam hadith mengartikan bahawa mereka hanya menyerahkan kekuasaan mereka keturunannya. Di zaman ini, kita boleh lihat pemerintahan di zaman Kerajaan Ummayyah, Abassiyah dan Uthmaniyyah yang berkuasa menggunakan Sistem Monarki. Zaman ini juga sudah berlalu.


  4. Fasa ke 4, zaman di mana dunia diperintah oleh pemimpin yang sombong dan bermaharajalela. Zaman ini ialah zaman moden iaitu zaman sekarang.


  5. Setelah berlalu fasa ke 4 (zaman sekarang), datanglah fasa ke 5. Di zaman tersebut dunia akan kembali diperintah mengikut cara nabi mensyariatkan Syariat Islam. Ini adalah Zaman Kemunculan Imam Mahdi.Ketika habis bercerita mengenai 5 fasa tersebut tiba-tiba Rasulullah diam. Diam tersebut bermakna SEJARAH MANUSIA SUDAH TAMAT. Kesimpulannya berdasarkan hadith Nabi, kiamat akan terjadi setelah fasa ke 5 peradaban manusia.


Lalu di manakah posisi kita..?


Kita berada di fasa ke 4, Rasulullah SAW pernah mengingatkan umatnya yang akan hidup pada fasa 4 ini adalah kedatangan satu fitnah Dajjal. Di dalam fasa ini terdapat kehidupan yang penuh kemaksiatan dan mulai menjauh dari Al Quran dan Hadith.


Dajjal tidak akan datang DALAM fasa ke 5 kerana fasa ke 5 kekuasaan telah berada pada pihak orang-orang yang beriman. Dajjal juga tidak akan muncul SETELAH fasa ke 5 kerana setelah itu sejarah peradaban manusia sudah berakhir.


Hanya di fasa ke 4 sahaja peluang untuk Iblis mengumpulkan pengikutnya sebanyak mungkin untuk menemaninya di dalam Neraka dan fasa 4 ini adalah zaman yang kita berada sekarang. 


SEKARANG..!

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Post Saya

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...