JANGAN TINGGALKAN AMAL

Jangan meninggalkan amal sebab takut tidak ikhlas. Beramal sambil meluruskan niat itu lebih baik dari tidak beramal langsung.


Jangan meninggalkan dzikir hanya sebab ketidakhadiran hati. Kelalaian kita dari dzikir itu lebih buruk daripada kelalaian kita saat berdzikir.


Jangan meninggalkan al quran sebab tidak tahu maknannya. Ketidaktahuan makna dalam membaca al quran itu masih lebih baik daripada ketidakmahuan membaca firmanNya.


Jangan meninggalkan dakwah sebab kecewa. Kesabaran kita bersama orang-orang soleh itu lebih baik daripada kesenangan kita bersama orang-orang yang tidak soleh.


Jangan meninggalkan amanah sebab beratnya amanah. Beratnya amanah yang kita pikul insyaAllah setanding dengan beratnya timbangan amal yang akan kita dapatkan.


Jangan meninggalkan medan perang kerana tercedera. Kematian di medan perang itu lebih baik daripada hidup dalam kelenaan


Jangan meninggalkan kesantunan kerana orang lain bersifat kasar. Kesantunan kita di saat dikasari hanya akan menambah kemuliaan dan mengundang simpatiNya.

"Ya Allah yang memalingkan hati manusia, palingkanlah hati diatas ketaatan kepadaMu. Wahai yang membolak balikkan hati, teguhkanlah hati kami di atas agamaMu"

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Post Saya

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...