MEMBANGKITKAN KEBERANIAN

Ramai orang yang berasa lemah ketika menahan diri dalam menahan panahan asmara. Sifat lemah itu hadir kerana keterbatasan yang diciptakan dalam dirinya sendiri.

Persoalan yang mungkin lebih tepat adalah bagaimana mengumpulkan keberanian ketika penantian. Jika si wanita menunggu sahaja, boleh jadi wajar kerana dia hanya wanita yang banyak kelemahan. Mahu ke hadapan takut, mahu mundur lagilah takut. Bagi wanita, menunggu adalah sesuatu yang diutamakan kerana dengan menunggu akan memudahkan dia menerima seseorang yang sudah menjadi ketentuannya.

Tetapi apabila lelak berada di tempat wanita dan menunggu seperti wanita, situasi ini perlu diubah. Lelaki sifatnya seperti berburu. Lelaki perlu aktif untuk dapatkan apa yang diinginkan dan bukan semata-mata menunggu ehadiran wanita yang dipuja.

Segala usaha untuk menantikan wanita idaman dilakukan dengan sepenuh tawakkal kepada Allah dan memperbaiki diri adalah suatu pilihan yang betul.

Memperbaiki diri dalam banyak perkara terutama soal agama dan ketakwaan kita kepada Allah. Plaing utama solat diperbaiki dengan baik. Bacaan dan gerakan dalam solat diperbaiki. Jangan beribadah sekadar melepaskan batuk di tangga..!!!

Bersambung...
Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Post Saya

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...